stem logo new

7BSO op driedaagse naar Londen


Jonge mensen, al dan niet in het gezelschap van hun ouders, omstreeks 5 uur op een woensdagmorgen aan de schoolpoort laten verzamelen, daarvoor moet een uitzonderlijke reden zijn.

Wel, op 15 mei laatstleden was dit het geval, aangezien de driedaagse schooluitstap naar Londen geprogrammeerd stond.
Met pak en zak de bus op en vol goede moed en voornemens richting Calais, de boot op richting Dover, om na een eerder onstuimige overvaart en 30 minuten vertraging, verder met de bus richting Londen te rijden. Deze rit verliep naar wens, voorwaar geen sinecure gezien de verkeersdrukte rondom deze wereldstad.
Eens ter plaatse werden we direct op het atypisch Engelse weer vergast. Was de overtocht nog nat en kil, nu deed de zon haar uiterste best om wolken en regen af te houden, iets waar ze nogal redelijk in geslaagd is: wij hebben naar verluidt beter weer gehad dan het thuisfront.
Ondanks dat, was het mooi om zien hoe, gespreid over de verschillende dagen, de bezoeken aan de diverse musea een zeer grote indruk op de meest kritische onder de leerlingen maakten; hoe men genoot van de verscheidenheid en grootsheid van de verschillende stadsgezichten alsook hoe bijna iedereen niet uitgekeken raakte op de diversiteit die je aantreft onder de inwoners van een dergelijke megastad. Een blijvende indruk heeft ook de musical "The Lion King" op iedereen gemaakt. Zowel technisch als artistiek een spektakel van wereldklasse. Moet het dan ook nog gezegd dat er iedere avond voldoende stof tot nakaarten was.
Een ander facet dat ook als zeer imponerend werd aangevoeld, is de zin voor traditie die daar nog steeds hoog in het vaandel wordt gedragen. De militaire precisie waarmee zowel de soldaten als de paarden van de Guards aan St-James-Palace zich van hun taak kwijten, is nog steeds een van de orgelpunten van de laatste dag. Greenwich, met zijn Cutty Sark, de musea, de nulmeridiaan en het observatoria waren een volwaardige afsluiter van een schitterende driedaagse.
Moe maar voldaan werd dan ook de terugreis aangevat. Na in Dover nog een uurtje te moeten wachten op de boot, omdat wij eigenlijk ies te vroeg waren door het vlotte verkeer, kwamen we uiteindelijk na een rustige en behouden reis zaterdag in de vroege uurtjes met een hele bagage aan ervaringen terug thuis. Allemaal in de overtuiging dat dit voor herhaling vatbaar is.

 

Philippe Declercq, begeleidende leerkracht

londen 1
londen 1 londen 1
londen 2
londen 2 londen 2
londen 3
londen 3 londen 3
londen 4
londen 4 londen 4