stem logo new

 

GIP 6EI

Dit jaar maakte ik als GIP de transportband met vulsysteem.

De bedoeling van het eindwerk is dat de potjes op de transportband schuiven, ze gevuld worden en dan de transportband verlaten. Dit proces kan zowel handmatig als automatisch gebeuren.
Ik heb vooral problemen ondervonden met de vuleenheid en andere mechanische delen ,dit heb ik verschillende keren mogen aanpassen .

 

Nick Cremery

cremery n 6ei-9...
cremery n 6ei-999 cremery n 6ei-999

Als Geïntegreerde Proef maak ik dit jaar een miniatuurversie van een pretparkattractie ‘De splash’. In dit eindwerk worden alle functies en beveiligingen van de echte attractie gesimuleerd . Vanuit het station vertrekt een bootje in het water richting de lift. Dit gebeurt door middel van waterstroming door een pomp. Eenmaal het bootje in de liftschacht komt, wordt het bootje omhoog gelift en in de glijbaan geduwd. Er wordt pneumatisch een ‘splash’ gecreëerd en het bootje keert terug naar het station waar er opnieuw in- en uitgestapt kan worden . Deze cyclus gebeurt steeds opnieuw. Het proces kan zowel handmatig als automatisch gebeuren.
Ik had vooral veel problemen met de mechanische samenstelling van mijn project.

Sascha De Laet

de laet sascha ...
de laet sascha - splash-999 de laet sascha - splash-999

Dit jaar maak ik als Geïntegreerde Proef een pizzaoven.
De werking gaat als volgt: je legt de pizza op een plaat, door middel van een pneumatische cilinder schuift de pizza naar binnen en daarna gaat de deur van de oven automatisch dicht. Vervolgens warmt de oven op tot een bepaalde temperatuur en bakt de pizza 2 minuten lang. Tot slot schuift de pizza automatisch naar buiten. De pizza wordt naar binnen geschoven via een cilinder.
Ik heb problemen ondervonden in het opbouwen van de oven en plaats bepaling.

Alexander Deblaere

deblaere a 6ei-...
deblaere a 6ei-999 deblaere a 6ei-999

Voor mijn eindwerk maak ik de lokaalbewaking. De bedoeling van dit eindwerk is met behulp van camera’s de verschillende lokalen te beveiligen. Eén camera kan op en neer en van links naar rechts bewegen. De andere camera detecteert bewegingen en stuurt dan een signaal door naar een PLC.
Ik heb wat problemen ondervonden voor de op- en neergaande beweging van de camera. De motor gaf op bepaalde momenten niet genoeg kracht. Dit heb ik opgelost door de camera in het midden op het midden van de as te plaatsen.

Arnaud Decoster

decoster a 6ei-...
decoster a 6ei-999 decoster a 6ei-999

Als GIP maak ik een garagepoort. De bedoeling is dat de poort open en dicht gaat aan de hand van een sleutelcontact, drukknoppen en RF-afstandsbediening. Als er iemand of iets tussen de poort terechtkomt, dan opent de poort opnieuw.
Bij het maken van mijn GIP ondervond ik enkele problemen, zoals bij het maken van mijn voeding.
Maar uiteindelijk is toch alles goed afgelopen en mijn GIP werk nu zoals het hoort.

Maxance Decot

decot m 6ei-999
decot m 6ei-999 decot m 6ei-999

Dit jaar kreeg ik als opdracht de parkeerbewaking te realiseren.
De bedoeling is als er een auto binnen- of buitenrijdt, deze gedetecteerd wordt en de slagboom opent en terug sluit. Daarnaast gebruikte ik ook een display die weergeeft wanneer de parking vrij of volzet is. Wanneer de parking volzet is, kunnen er geen auto’s meer binnenrijden, maar alleen nog maar de parking verlaten. Een display geeft weer hoeveel wagens er geparkeerd staan.
Ik heb problemen gekend met het maken van de behuizing van de slagboom , ook met de motor van de slagboom want die was aan vervanging toe.

Jason Geerardyn

geerardyn j 6ei...
geerardyn j 6ei-999 geerardyn j 6ei-999

Als GIP maak ik een automatische boormachine. De bedoeling van mijn eindwerk is wanneer de drukknop bediend wordt, eerst de bankschroef sluit waardoor het te boren stukje wordt vastgeklemd. Daarna zal de boormachine in werking treden en beginnen boren. Bij mijn eindwerk gebruik ik een paar veiligheden, bijvoorbeeld als het scherm voor de boormachine niet gesloten is kan hij niet beginnen boren en zal ook de bankschroef niet sluiten.
Bij het maken van mijn voeding had ik enkele problemen, door slechte afmetingen pasten sommige componenten niet waardoor ik mijn voeding eerst moest hertekenen en dan opnieuw maken met de juiste afmetingen.

Arnauld KalisaMulisa

kalisa a 6ei-99...
kalisa a 6ei-999 kalisa a 6ei-999

Als eindwerk maak ik dit jaar een racebaan. Het doel hiervan is om 2 auto’s tegen elkaar te laten racen.De auto’s worden handmatig bestuurd, maar kunnen enkel starten wanneer het startlicht op groen staat. Tijdens de race kan je na elke ronde zien hoeveel seconden iedere wagen nodig had om het parcours af te leggen. Deze tijden staan op twee displays en werken dankzij een sensor die onder de baan gemonteerd is. Telkens wanneer een wagen over de sensor rijdt, detecteert de sensor de tijd. 
Ik heb hierbij problemen ondervonden met de geleiders van de baan omdat ze roest waren en zo geen contact konden geven naar de auto’s. Ik heb dit opgelost door ze te vertinnen.

Sander Van Eecke

van eecke s 6ei...
van eecke s 6ei-999 van eecke s 6ei-999

Dit jaar maakte ik als GIP een lunaparkspel.
De bedoeling ervan is om met mini drukknoppen de grijparm te laten bewegen om zo beertjes vastte grijpen. Het was een heel nieuw project waardoor ik ook heel wat problemen heb ondervonden.
Zo was mijn montage was soms lastig met platen die niet samen pasten, of er kwam geen beweging in mijn mechanische gedeelte waardoor ik stukken meerdere keren opnieuw moest maken en monteren of demonteren. M
Maar ondanks de problemen die ik ondervonden heb was het een heel leuk eindwerk om te maken en het eindresultaat maakt alles goed. 

Bryan Waeyenberg

waeyenberg b 6e...
waeyenberg b 6ei-999 waeyenberg b 6ei-999