stem logo new

 

GIP 6HB

Dit jaar maakte ik als geïntegreerde  proef 5 strandcabines uit CLS-balkjes.

Voor de grondplaat werd gekozen voor gedrenkte CLS-balken en lariks. Alle kaders zijn in elkaar gestoken met dubbele of driedubbele pennen. Voor het dak werd een 45°-verbinding gemaakt. Als platen heb ik PVC platen gebruikt en gemonteerd met een schietpistool en tek7 lijm.

 

Alain Arnoys

arnoys alain st...
arnoys alain strandcabine-999 arnoys alain strandcabine-999

Als eindwerk maak  ik een opbergmeubel voor kleren. Deze zal later in de nieuwe lerarenkamer in de houtbewerking geplaatst worden. Als materiaal voor mijn kast gebruikte ik melamineplaat afgewerkt met HPL. Dit past mooi in het nieuwe interieur van de houtbewerking. De kast bestaat uit twee delen. In het linkerdeel van de kast zal het mogelijk zijn om kleren weg te hangen met een kapstok, terwijl er in het rechterdeel legplanken liggen om kleren weg te leggen.

Jasper Bleyaert

bleyaert jasper...
bleyaert jasper opbergkast-999 bleyaert jasper opbergkast-999

Dit jaar kreeg ik de opdracht om een tv-meubel te maken. Het meubel wordt gemaakt uit MDF en nadien in een grijstint geschilderd. De kast bestaat uit 3 aparte delen die op een sokkel staan en die omkaderd zijn door een bovenplaat en twee wanden van 30mm dik.

Stijn Coulier

coulier stijn -...
coulier stijn - kast-999 coulier stijn - kast-999

Dit jaar maak ik als Geïntegreerde Proef  een parkbank. Als houtsoort kies ik voor padouk, omdat deze houtsoort goed tegen weer en wind kan en onbehandeld verkleurt het grijs. Om gestructureerd aan de slag te gaan, ben ik gestart met het maken van een werktekening. Hiervoor kon ik terugvallen op een oude werktekening die nog op school lag. Ik heb wat problemen ervaren met de correcte maten van mijn stukken.

Milan Damman

damman milan - ...
damman milan - parkbank damman milan - parkbank

Voor mijn eindwerk maak ik een dvd-meubel met 8 grote lades. Het meubel is verwerkt uit MDF eik gekwartierd met kleine spiegel. Het meubel staat op een sokkel, zodanig dat het beschermd is tegen water. Het meubel is drie meter lang en wordt voorzien van een vaste legplank.
Ik heb problemen gehad met het lijmen van het meubel. Maar voor ieder probleem is er een oplossing en uiteindelijk is mijn kast nog deftig op z’n pootjes terecht gekomen.

Dries Despeghel

despeghel dries...
despeghel dries dvd meubel-999 despeghel dries dvd meubel-999

Dit jaar maak ik een driehoekig televisiemeubel uit witte melamineplaat.

Het zal dienen om een tv en andere zaken op te zetten, zoals dvd’s,  of om een dvd-speler in op te bergen. Dit meubel heeft twee deuren en twee legplanken.

Tijdens het maken van de GIP had ik een aantal problemen bij het zagen en afplakken.

Bij het afplakken stond er te veel druk op de rolletjes van de kantaanlijmmachine en de hoeken van mijn kop en mijn bodem zijn afgekraakt.

Thomas Hobben

hobben thomas t...
hobben thomas tv kast-999 hobben thomas tv kast-999

Dit jaar maak ik als eindwerk een voordeur die vervaardigd is uit padouk. De voordeur zal later bij mij thuis geplaatst worden. Ik koos voor padouk omdat deze houtsoort  bestand is tegen weer en wind. Na verloop krijgt de houtsoort een grijze kleur, maar om dit tegen te houden gebruik ik een c1-product. Om zo nauwkeurig mogelijk aan de slag te gaan, ben ik gestart met het maken van een werktekening. Zo had ik een duidelijk beeld van hoe de deur er uiteindelijk zal uitzien.

Jordy Schoolaert

schoolaert jord...
schoolaert jordy buitendeur-999 schoolaert jordy buitendeur-999

Voor mijn eindwerk maak ik een draai-kipraam met bovenlicht. Als houtsoort koos ik voor meranti omdat het weer- en windbestendig is. Het raam wordt geplaatst bij mij thuis. Vooraleer ik begon met de praktische uitwerking, heb ik alles uitgetekend in 2D en 3D.Ook heb ik eerst een bewerkingsvolgorde en een houtlijst gemaakt. Als alles goedgekeurd en gecontroleerd was, kon ik beginnen met de praktische uitwerking. Bij het maken van mijn raam heb ik vooral gebruik gemaakt van de frezenset. Na het frezen heb ik stukken ingepast en gelijmd. Tot slot heb ik mijn beslag gemonteerd. Hier en daar heb ik een paar kleine probleempjes gekend maar deze waren snel opgelost.

Kristof Van Ossel

van ossel krist...
van ossel kristof vensterraam-999 van ossel kristof vensterraam-999