stem logo new

GIP 6ET

Hieronder lees je alles over de eindwerken van 6ET.

 

Als eindwerk heb ik een automatische ophaalbrug gemaakt. Met mijn eindwerk heb ik zoveel mogelijk de realiteit willen nabootsen, alleen gaat in het echt de brug elektrohydraulisch omhoog en mijn brug beweegt elektropneumatisch.
Wanneer de start wordt bediend zal de straatverlichting aangaan. Als de boot wordt gedetecteerd zal de sirene in werking treden, de verkeerslichten zullen op rood springen, en dan zal de brug omhoog gaan. De boot zal vooruit gaan en aan de andere kant van de brug zal hij gedetecteerd worden. Opnieuw zal de sirene in werking treden maar nu kan de brug weer sluiten, de slagbomen kunnen omhoog en de verkeerslichten kunnen terug op groen. Alles gebeurt automatisch door middel van een PLC programma.
Ik heb veel bloed, zweet en tranen in mijn GIP gestoken, maar ben zeker zeer blij met het eindresultaat.
Yannick Bosschaerts

et-yanick
et-yanick et-yanick

 

Als eindwerk heb ik een m&m sorteermachine gemaakt. De bedoeling van deze machine is om m&m's per kleur te sorteren en in het juiste bakje te laten terechtkomen. Om dit mogelijk te maken heb ik gebruik gemaakt van een kleurencamera. Deze camera detecteert welk kleur het snoepje heeft en geeft dan een signaal door naar de PLC. Deze PLC zegt dan door middel van een programma welke cilinder er moet uitschuiven, en in welk bakje de m&m's moeten verzameld worden.
Brent Coussaert

et-brent
et-brent et-brent

Als eindwerk kreeg ik een project van Furnibo.
De bedoeling is om de taken van het bedrijf efficiënter uit te voeren.
Daarenboven werkte ik ook aan het verbeteren van de kosten en baten in het bedrijf.
Als tweede onderdeel van mijn GIP moest ik de veiligheid van een lokaal
in kaart brengen, verbeteren en de gevaren elimineren.
Ben Pollentier

et-ben
et-ben et-ben

Als eindwerk maakte ik een KNX domotica installatie. Dit is een installatie met automatisatie. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk huishoudelijke toestellen te schakelen en te programmeren, zoals een garagepoort, verlichting, rolluiken, stopcontacten, verwarming, ventilatie en sensoren. De bedoeling van mijn eindwerk was dat ik die zaken later zelf kan programmeren.
Jonathan Van Reckem

et-jonathan
et-jonathan et-jonathan