stem logo new

7BSO bezoekt Londen

Jonge mensen, al dan niet in het gezelschap van hun ouders, omstreeks 5 uur op een woensdagmorgen aan de schoolpoort laten verzamelen, daarvoor moet een uitzonderlijke reden zijn. Wel, op 20 mei laatstleden was dit het geval, aangezien de driedaagse schooluitstap naar Londen geprogrammeerd stond.

 Met pak en zak de bus op en vol goede moed en voornemens richting Calais, de boot op richting Dover, om na een kalme overvaart verder met de bus richting Londen te rijden. Deze rit verliep naar wens ondanks 20 minuten vertraging door een ongeval, voorwaar geen sinecure gezien de verkeersdrukte rondom deze wereldstad.

 Eens ter plaatse werden we direct op het typisch Engelse weer vergast. Wolken en kilte, maar gelukkig droog weer waren ons deel. Gelukkig werd het alleen maar beter.

 Ondanks dat, was het mooi om zien hoe, gespreid over de verschillende dagen, de bezoeken aan de diverse musea een zeer grote indruk op de meest kritische onder de leerlingen maakten; hoe men genoot van de verscheidenheid en grootsheid van de verschillende stadsgezichten alsook hoe bijna iedereen niet uitgekeken raakte op de diversiteit die je aantreft onder de inwoners van een dergelijke mega-stad. Een blijvende indruk heeft ook de musical “The Lion King” op iedereen gemaakt. Zowel technisch als artistiek een spektakel van wereldklasse. Moet het dan ook nog gezegd dat er iedere avond voldoende stof tot nakaarten was.

 Een ander facet dat ook als zeer imponerend werd aangevoeld, is de zin voor traditie die daar nog steeds hoog in het vaandel wordt geschreven. De militaire precisie waarmee zowel de soldaten als de paarden van de Guards aan St-James Palace zich van hun taak kwijten, is nog steeds een van de orgelpunten van de laatste dag. Greenwich, met zijn Cutty Sark, de musea, de nulmeridiaan en het observatorium, was een volwaardige afsluiter van een schitterende driedaagse.

 Moe maar voldoen werd dan ook de terugreis aangevat. Na alweer een vlotte overtocht en een behouden busrit kwamen we zaterdag in de vroege uurtjes met een hele bagage aan ervaringen terug thuis. Allemaal in de overtuiging dat dit voor herhaling vatbaar is.

Philippe Declercq, leerkracht

7bsol1
7bsol1 7bsol1
7bsol2
7bsol2 7bsol2
7bsol3
7bsol3 7bsol3