tweede jaar

Gezond en gezellig ontbijt voor de eerste graad

De leerlingenraad organiseerde opnieuw een heerlijk, gratis en gezond ontbijt voor alle leerlingen van de eerste graad. Het werd een gezellig samenzijn waar we elkaar nog beter leerden kennen. Dank voor deze leuke organisatie!

First Lego League: 2IW wint in Kortrijk en stoot door naar Beneluxfinale in Breda

Vandaag vond opnieuw de FIRST LEGO League plaats in Kortrijk. Dit jaar was het thema City Shapers. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten.

Ook moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW. Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project. 

Dit team behaalde een beker voor beste robotprestatie, wat wil zeggen dat ze de meeste punten hebben behaald van alle ploegen (40 in totaal) tijdens het uitvoeren van de missies. Op de koop toe behaalden ze de eerste plaats over alles heen en mogen ze op zaterdag 25 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Breda!

Poëzie voor lekkerbekken

Ben je ook uitgekeken op je witte IKEA-borden? Wel dan heeft 2IW een tof concept uitgewerkt voor de creatievelingen onder jullie.

Tijdens de lessen Nederlands moesten de leerlingen het thema Poëzie op een creatieve manier uitwerken: “Schrijf een gedicht of haiku neer op een plat wit bord. De voorwaarde dat dat over eten ging was bij deze natuurlijk evident.

Gewapend met tonnen woordenschat en inspiratie, gingen alle leerlingen aan de slag. Dat het een succes werd, kan je afleiden uit de foto’s.

2de jaar maakt frisdrank

In het tweede jaar (2BHT en 2ME) leerden de leerlingen over de productie van frisdrank. Als afsluiter mochten ze hun eigen frisdrankje maken. Daar waren ze trots op. En het smaakte bovendien ook nog eens superlekker!