2019-2020

FIRST LEGO League

Zondag 24 november vond opnieuw de FIRST LEGO League plaats in Kortrijk. Dit jaar was het thema City Shapers. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten.

Ook moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW. Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project. 

Dit team behaalde een beker voor beste robotprestatie, wat wil zeggen dat ze de meeste punten hebben behaald van alle ploegen (40 in totaal) tijdens het uitvoeren van de missies. Op de koop toe behaalden ze de eerste plaats over alles heen en mogen ze op zaterdag 25 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Breda!

Focus Aarde

Twee groepen van 6IW vielen in de prijzen met hun projecten over de Water Inspecting Unit en Landing In Space. De prijzen werden overhandigd door koningin Paola en Dirk Frimout zelf.

 

2018-2019

Houtproef

 Op de West-Vlaamse prijsuitreiking van de houtproef mochten 4 van de 5 leerlingen uit 4HT én 8 van de 9 leerlingen uit 4HB een prijs in ontvangst nemen na hun meer dan geslaagde houtproef. Proficiat!!

Technoboost

Vandaag viel onze school met een project van Jarno Vanruymbeke en Céline Barra (5IW) op Technoboost terug in de prijzen. Met dit project (Parquet delivery machine) vielen de leerlingen al in de prijzen op de WetenschapsExpo in Brussel waardoor ze een reis naar China in de wacht konden slepen.

Deze keer leverde het project (1ste in de categorie Innovatie) een waardebon op van 1 300 euro geschonken door de firma Beckhoff, die binnen de afdelingen IW/EM goed zal besteed worden voor automatisatiecomponenten.

Proficiat aan de leerlingen en begeleidende leerkrachten van dit project.

WetenschapsExpo

Ook dit jaar viel het VTI terug massaal in de prijzen op de WetenschapsExpo.

Van harte proficiat aan de leerlingen van 3EM, 3IW en 5IW en alle personeelsleden die hun schouders onder deze projecten hebben gezet.

Sommige leerlingen mogen alvast beginnen Chinees te leren.

De juryleden en het publiek spraken vol lof over de negen deelnemende projecten van onze leerlingen.
Dit zijn de binnengehaalde prijzen!!!:

🥇😱eerste prijs voor 'INTERWEST' uit 5IW!: Deelname aan de China Adolescents Science and Technology Innovation Contest in Macao in China!!!

🥉3de prijs voor 'de altijd zichtbare en warme fiets' uit 3EM

🥉3de prijs voor 'regenpijpenergie' uit 3IW

Deze beide groepen krijgen gratis toegangstickets voor de rondleiding A SPACE ODISSEY georganiseerd door Eurospace Center in Redu.

Wiskundeolympiade

9 leerlingen uit 3 tem 6 IW/EM gaan door naar de volgende ronde van de wiskundeolympiade!

Proficiat

FIRST LEGO League

Onze twee teams uit 2IW deden het weer goed op de FIRST LEGO League gisteren op de campus vives in Kortrijk.

Het team delta star haalde zelfs twee prijzen:

  • De robotprestatie-prijs: ze haalden het meeste punten op de wedstrijdmat.
  • Met hun robot haalden ze ook de prijs voor strategie en innovatie.

Proficiat!!!