Wedstrijden

1ste, 3de én 4de prijs op Focus Aarde (6IW)

Woensdag 7 oktober vond de Proclamatie van de Prijs Focus Aarde door de Koningin Paola Stichting en de Dirk Frimout Stichting plaats.

Die evalueert eindwerken van het TSO-, BSO- en KSO-onderwijs uit elk landsdeel.

Dit vond plaats in het Koninklijk Paleis in Brussel in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert.

3 teams van 3 leerlingen (6IW 2019-2020) hadden zich eerder al geplaatst voor de finale, met verdediging voor een jury aan UGent.

En nu kwamen we te weten dat dit een ongelooflijk succes is geworden.

Onze 3 teams kaapten de 1e, 3e en 4e plaats weg.

Die eerste plaats was voor het Team Weedbusters (bestaande uit Stijn Rooryck, Jelle Maes en Jarno Vanruymbeke) die artificiële intelligentie inschakelden om een robot te maken die het onderscheid kan maken tussen een gewas en onkruid en dat onkruid vervolgens ook mechanisch kan verwijderen.  Dit ten voordele van het milieu omdat er op die manier selectieve gewasbestrijding mogelijk wordt zonder het massaal inzetten van chemische middelen.

De 3” en 4e plaats werd weggekaapt door de teams ALC-Eiraper (Céline Barra, Liam Van Kerckhove en August Vansteenland) enerzijds en de Poultry Pick-Up Machine (Margaux Dedulle, Mathis Deschilder en Arthur Becelaere) anderzijds, allemaal leerlingen van het 6e jaar van de afdeling Industriële Wetenschappen van vorig schooljaar.  Deze prestatie werd gehonoreerd met een geldprijs voor zowel de leerlingen als de school.

Deze projecten werden gerealiseerd dankzij de steun van RTC West-Vlaanderen.

Via deze YouTube-link kan je het filmpje bekijken van het winnende eindwerk.

Van harte proficiat!!

FIRST LEGO LEAGUE in Breda, Nederland

Na winst op de regiofinale in Kortrijk trokken we dit weekend naar Breda voor de FIRST LEGO League Benelux -finale.
Na een spannende, nagelbijtende dag nemen we geen officiële prijzen mee naar huis. Wel een #wijzijnontzettendtrotsopjullieAward voor de vriendschap, samenwerking, steun aan elkaar en een megaproject die velen met verstomming sloeg.
LEVE APPARTEWIJK! 🏆🎖

First Lego League: 2IW wint in Kortrijk en stoot door naar Beneluxfinale in Breda

Vandaag vond opnieuw de FIRST LEGO League plaats in Kortrijk. Dit jaar was het thema City Shapers. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten.

Ook moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW. Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project. 

Dit team behaalde een beker voor beste robotprestatie, wat wil zeggen dat ze de meeste punten hebben behaald van alle ploegen (40 in totaal) tijdens het uitvoeren van de missies. Op de koop toe behaalden ze de eerste plaats over alles heen en mogen ze op zaterdag 25 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Breda!

Prijsuitreiking Focus Aarde op Koninklijk Paleis

Gisteren, woensdag, in de namiddag was er de proclamatie van de Prijs Focus Aarde van de Koningin Paolastichting en Dirk Frimoutstichting. Deze vond plaats in het Koninklijk Paleis. Twee groepen van 6IW vielen in de prijzen met hun projecten over de Water Inspecting Unit en Landing In Space. De prijzen werden overhandigd door koningin Paola en Dirk Frimout zelf.

VTI valt opnieuw in de prijzen op de WetenschapsExpo

Wetenschapsexpo-nieuwsflash!!! 
3EM, 3IW en 5IW vallen opnieuw in de prijzen: De juryleden en het publiek spraken vol lof over de negen deelnemende projecten van onze leerlingen.
Dit zijn de binnengehaalde prijzen!!!:
🥇😱eerste prijs voor 'INTERWEST' uit 5IW!: Deelname aan de China Adolescents Science and Technology Innovation Contest in Macao in China!!!
🥉3de prijs voor 'de altijd zichtbare en warme fiets' uit 3EM
🥉3de prijs voor 'regenpijpenergie' uit 3IW
Deze beide groepen krijgen gratis toegangstickets voor de rondleiding A SPACE ODISSEY georganiseerd door
Eurospace Center in Redu.

6EIT & 7BIE nemen deel aan Electro Brain

6EIT en 7BIE tijdens de Electro Brain-sectorale proef gisteren: Deze proef meet de competenties van de studenten die afstuderen in een elektrotechnische richting. De proeven zijn gebaseerd op beroepskwalificatiedossiers van de elektrotechnisch installateur en elektrotechnicus.