1ste, 3de én 4de prijs op Focus Aarde (6IW)

Woensdag 7 oktober vond de Proclamatie van de Prijs Focus Aarde door de Koningin Paola Stichting en de Dirk Frimout Stichting plaats.

Die evalueert eindwerken van het TSO-, BSO- en KSO-onderwijs uit elk landsdeel.

Dit vond plaats in het Koninklijk Paleis in Brussel in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert.

3 teams van 3 leerlingen (6IW 2019-2020) hadden zich eerder al geplaatst voor de finale, met verdediging voor een jury aan UGent.

En nu kwamen we te weten dat dit een ongelooflijk succes is geworden.

Onze 3 teams kaapten de 1e, 3e en 4e plaats weg.

Die eerste plaats was voor het Team Weedbusters (bestaande uit Stijn Rooryck, Jelle Maes en Jarno Vanruymbeke) die artificiële intelligentie inschakelden om een robot te maken die het onderscheid kan maken tussen een gewas en onkruid en dat onkruid vervolgens ook mechanisch kan verwijderen.  Dit ten voordele van het milieu omdat er op die manier selectieve gewasbestrijding mogelijk wordt zonder het massaal inzetten van chemische middelen.

De 3” en 4e plaats werd weggekaapt door de teams ALC-Eiraper (Céline Barra, Liam Van Kerckhove en August Vansteenland) enerzijds en de Poultry Pick-Up Machine (Margaux Dedulle, Mathis Deschilder en Arthur Becelaere) anderzijds, allemaal leerlingen van het 6e jaar van de afdeling Industriële Wetenschappen van vorig schooljaar.  Deze prestatie werd gehonoreerd met een geldprijs voor zowel de leerlingen als de school.

Deze projecten werden gerealiseerd dankzij de steun van RTC West-Vlaanderen.

Via deze YouTube-link kan je het filmpje bekijken van het winnende eindwerk.

Van harte proficiat!!

Proficiat met jouw communie of lentefeest!

Sommige leerlingen van het eerste jaar vieren, na heel lang wachten en uitkijken, weldra hun grote, speciale dag. Hun feest werd door Covid-19 uitgesteld en wordt nu op een aangepaste manier in de komende weken gevierd.

Hun plechtige communie voor de Kerk, hun lentefeest of hun overgangsfeest wordt een dag waar belangrijke waarden centraal zullen staan en waar plaats zal zijn voor bezinning.

Het is een gelegenheid die wij, als secundaire school, nooit eerder van zo dichtbij meemaakten ...
Wij wensen deze leerlingen en hun ouders dan ook, namens het hele VTI, een geweldige dag toe met heel veel feestvreugde.

Geniet van deze bijzondere dag!

 

 

Negen jaar geleden stapte VTI Veurne in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen in een internationaal partnerschap met een Chinese middelbare school uit de stad Hangzhou.  Chinese leerlingen en leerkrachten brachten een tweetal keren een pedagogisch bezoek aan het VTI en enkele personeelsleden van onze school brachten een tegenbezoek.  Daarnaast bleven er jarenlang online schrijfprojecten lopen binnen het vak Engels.

 

En projecten smeden onvermoede banden.  Toen onze partnerschool vernam dat het Coronavirus België ook stevig in zijn greep had en er in ons land problemen waren om de nodige mondmaskers te voorzien, namen zij het initiatief om ons uit bezorgdheid en genegenheid een pakketje van 300 mondmaskers op te sturen.  Een maand lang waren die onderweg, maar vorige donderdag bereikten ze Veurne.  Ze vormen een welkome aanvulling op de voorraad die de school ondertussen zelf heeft kunnen voorzien.

Onze heropstart is prima verlopen!
DANKJEWEL aan leerlingen, collega's, onderhoudspersoneel, beleid en preventieadviseur voor de fantastische medewerking en het goede verloop.
Jullie zijn geweldig en wij zijn fier!

Coming soon

* Virtuele rondleiding op onze school

* Live-sessie INFO 1STE JAAR én OVERSTAP NAAR DE DE GRAAD

Veiligheidsmaskers voor de zorg

Na het zien van diverse oproepen van (huis-)artsen op sociale media slaan onze leerkrachten FIGUURLIJK de handen in elkaar. Met behulp van onder andere een lasercutter en een 3D-printer zijn ze nu bezig met de massaproductie van gelaatsbeschermers.
De nodige grondstoffen werden na een oproep aangeleverd door bedrijven uit de buurt.
De bedoeling is dat de gelaatsbeschermers ter beschikking worden gesteld van de lokale huisartsen, de woonzorgcentra en het ziekenhuis AZ West. 

Eerder bezorgden wij aan AZ West mondmaskers en lenen wij aan WZC Sint-Anna in Bulskamp onze interactieve digitale tafel uit. Die zal worden ingezet voor de interactieve bezighouding van de centrumbewoners. 
 

OMDAT ZORGEN VOOR ELKAAR BELANGRIJK IS! 

NIEUW! Veel manieren om met het CLB in contact te komen. 

In deze vreemde tijden blijft ook het CLB paraat. Misschien liep je al langer rond met een vraag voor het CLB of had je al gesprekken? Misschien zorgt Corona voor onrust in het hoofd? Of misschien krijg je het in de komende weken moeilijk thuis of stel je je vragen?

Lees alvast onze Corona-info voor jongeren!

Je kan ons net als anders vinden via de CLBch@t die nu nóg langer open is of via onze telefoon of e-mailadressen:

https://www.vrijclb.be/vrij-clb-westhoek

https://www.vrijclb.be/vrij-clb-houtland

Videochat met Portugese partnerschool

Deze week is het bezoek van onze Portugese partnerschool door het Coronavirus in het water gevallen.

Op het programma stonden twee technologische sessies over 3D-pinten en laser cutten.

We hebben van de nood een deugd gemaakt en deze twee sessies dan maar via de  video chat van het eTwinning platform gehouden.  Het geeft je niet alleen de mogelijkheid om met elkaar te praten, maar ook om  bvb tegelijkertijd je powerpointpresentatie te delen.

Tenslotte is het weer een prima oefening op het gebruik van de Engelse taal geweest.